Италианският министър-председател Джорджа Мелони и нейната трипартийна коалиция спечелиха изборите в регионите

...
Италианският министър-председател Джорджа Мелони и нейната трипартийна коалиция спечелиха изборите в регионите
Коментари Харесай

Коалицията на Мелони спечели изборите в Рим и Милано

Италианският министър-председател Джорджа Мелони и нейната трипартийна коалиция завоюваха изборите в районите Рим и Милано.

" Този резултат консолидира дясноцентристката партия и укрепва работата на държавното управление ", написа Мелони в Twitter.

Гласуването на районните избори стартира в неделя в северния италиански район Ломбардия и Лацио, в който се намира италианската столица Рим.

След броене на по-голямата част от бюлетините обединението " Братя на Италия ", " Лига " и " Форца Италия " - получи над 55% от гласовете в Ломбардия и към 48% от гласовете в Лацио.

Изборите бяха с най-ниската изборна интензивност, записана в миналото в Лацио и Ломбардия, като единствено 40% от имащите право на глас гласоподаваха.

На 25 септември в Италия се организираха изключителни парламентарни избори. Коалиция от дясноцентристки партии " Братя на Италия " на Мелони, " Северна лига " на Матео Салвини и " Форца Италия " на Силвио Берлускони спечели с огромна преднина. Партията на Мелони стана водеща политическа мощ в страната с 26% от гласовете. Новото италианско държавно управление, ръководено от Мелони, оглавяваща дясната партия " Братя на Италия ", постави клетва на 22 октомври в наличието на италианския президент Серджо Матарела в двореца „ Квиринал “ в Рим.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР